Wandelbegeleider Evert

EvertEvert Aldewereld is een geboren wandelaar en wandelt al van jongs af aan.
Hij heeft o.a. meerdere malen met de Apeldoornse 4-daagse meegelopen. Evert vind het leuk om af en toe een uitdaging aan te gaan, zo heeft hij heeft meegedaan om met War Child een wereldrecord te vestigen door duizend meter op blote voeten over het ijs te lopen. Deze ice-challenge is opgenomen in het Guinness Book of Records!

Recent kwam Evert erachter dat hij het leuk vindt om instructies te geven binnen het wandelen en geeft hij naast de begeleiding bij 5000stappen ook ‘wandeltrainingen’ via Aldefit.nl.

Deze vader van 2 zoons woonachtig in de Landgoederenbuurt raakte in aanraking met 5000stappen middels een folder bij de fysio.
Aangezien Evert op dat moment vrijwilligerswerk zocht en dit kon combineren met zijn passie voor het wandelen was 5000stappen voor hem een schot in de roos.

Om zijn groep goed te begeleiden heeft Evert het certificaat Wandeltrainer 1 behaald bij de Koninklijke Nederlandse Wandelbond en is in maart 2019 de Wandelgroep Eilandenbuurt gestart die iedere maandag om 19.00 uur vanuit het EveNaarHuis vertrekt.

Het voordeel van 5000stappen vindt hij, het gezellig samen wandelen met buurtgenoten, de vrijblijvendheid, de laagdrempeligheid en dat de organisatie openstaat voor nieuwe idee├źn en initiatieven.

Evert is een ware ambassadeur van 5000stappen en houdt regelmatig ook presentaties over ons wandelinitiatief. Hij deed dit recent bijvoorbeeld voor de Weight Watchers en er volgen meer presentaties.

Het levensmotto van Evert luidt: Wie goed doet, wie goed ontmoet.

Als slot van het interview de vraag wat zijn grootste wens is voor 5000stappen? Zijn antwoord: ‘dat 5000stappen het wandelbegrip wordt binnen Almere en omgeving’.

Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden neem snel contact met ons op.?

Terug naar het overzicht van alle vrijwilligers