Marije en Ina

Marije en InaBij de in september 2017 gestarte wandelgroep Molenbuurt staan moeder Ina (65) uit de Landgoederenbuurt en dochter Marije de Ruijter (40) uit de Bouwmeesterbuurt mij al enthousiast op te wachten. Marije als vrijwilliger, wandelbegeleider en Ina als één van de 8 deelnemers van vandaag.

Marije kwam met 5000stappen.nl in aanraking door info op de beeldkrant in het Flevoziekenhuis en via Sabina van de wandelgroep in Nobelhorst.

Dochter Marije heeft op haar beurt haar moeder enthousiast gemaakt en sindsdien loopt zij wekelijks mee met Marijes groep.

Moeder Ina heeft in haar eigen omgeving gezien dat voldoende lichaamsbeweging belangrijk is en vond wandelen altijd al leuk. De stap om met 5000stappen.nl mee te lopen was daarom voor Ina ook klein.

Bijkomend voordeel is dat je verschillende mensen ontmoet en gezellig praat over van alles en nog wat aldus Ina.

Marije lijdt aan fibromyalgie en diabetes, ze wandelt veel om zo fit mogelijk te blijven ondanks alle zaken waar zij dagelijks tegenaan loopt. Haar gezondheid probeert ze zo positief te beïnvloeden.

Marije is zo blij met het initiatief van 5000stappen.nl dat zij op dit moment met meerdere groepen per week meeloopt.

Verder telt het praatje en de gezelligheid wat voor haar al geresulteerd heeft in meerdere vriendschappen.

Marije vult aan dat het initiatief een mooie betaalbare vorm is van sport zonder al teveel verplichtingen.

Tenslotte is het een wens van Marije om het wandelen te combineren met tips over betaalbare gezonde voeding. Stof tot nadenken voor de organisatie? 😉

Terug naar het overzicht van alle deelnemers