Over ons

Tanya EgbertsMijn naam is Tanya Egberts, als voormalig fysiotherapeute heb ik affiniteit met sport, gezondheid en bewegen. Ik breng graag mensen samen en hou ervan activiteiten te organiseren.

In maart 2016 ben ik gestart met 1 wandelgroep in de Noorderplassen. Ik wilde graag mensen leren kennen in een voor mij nieuwe woonwijk en omdat ik graag buiten ben leek wandelen me de perfecte manier. Met ondersteuning van Wijkteam Almere bereikten we steeds meer mensen, zelfs uit andere wijken. Er bleek een grote vraag te zijn naar wandelgroepen. In een jaar tijd groeide mijn hobby uit van 1 naar 7 wandelgroepen en werk ik samen met 8 vrijwilligers!

Vanwege het succes heb ik er voor gekozen om 5000stappen.nl in de vorm van een Stichting voort te zetten. Op deze manier kunnen we middels deelnemersbijdrage, giften, donaties, sponsoring en fondsen een solide organisatie opbouwen en zullen we steeds meer activiteiten kunnen organiseren en meer mensen in beweging en contact brengen. Naast het feit dat we onze idealen hebben vinden we het ook belangrijk om professioneel te werk te gaan. Al onze wandelbegeleiders hebben daarom een EHBO tas bij zich en worden opgeleid tot WB-I (wandelsportbegeleider niveau I).

Ons bestuur bestaat uit 3 personen, een voorzitter, secretaris en een penningmeester. Allen werken op vrijwillige basis aan dit project en samen beogen wij maar 1 doel: zoveel mogelijk mensen laten genieten van onze wandelgroepen.

In de toekomst spannen wij ons in om onze activiteiten uit te breiden naar omliggende plaatsen, zoals Lelystad, Zeewolde of Weesp maar ook de rest van Nederland behoort tot de mogelijkheden. Geef ons 1 enthousiaste wandelvrijwilliger en we rollen het 5000stappen.nl concept uit in jouw eigen woonplaats.
 

Aanmelden of meer informatie? Neem contact met ons op!