Tanya Egberts, voormalig fysiotherapeute, is in maart 2016 gestart met 1 wandelgroep in de Noorderplassen. Mensen leren kennen in een voor haar nieuwe woonwijk was haar doel en omdat ze graag buiten is, leek wandelen haar daarvoor perfecte manier.

Met ondersteuning van Wijkteam Almere werden steeds meer mensen bereikt, zelfs uit andere wijken. Er bleek een grote vraag te zijn naar wandelgroepen. In korte tijd groeide een hobby uit van 1 naar 15 wandelgroepen in Almere en Lelystad. Inmiddels zijn er ongeveer 15 vrijwilligers actief. Met ingang van 1 januari 2020 heeft Tanya 5000stappen.nl verlaten.

Vanwege het succes is 5000stappen.nl in 2017 een Stichting geworden. Met deelnemersbijdragen, giften, donaties, sponsoring en subsidies kan de organisatie zich verder ontwikkelen, meer activiteiten organiseren en meer mensen in beweging en contact met elkaar brengen. Naast deze idealen vinden we het ook belangrijk om professioneel te werk te gaan. Al onze wandelbegeleiders hebben daarom een EHBO-tas bij zich en worden in staat gesteld om de opleiding WB-I (wandelsportbegeleider niveau I) te volgen en een EHBO-diploma te halen. Zo kunnen zij zorgen voor een veilige wandeling en hebben ze meer kennis over de andere aspecten van het begeleiden.

Het bestuur van de stichting bestaat uit een voorzitter (Petra Willemsen), een secretaris (Lucia Fer) en een penningmeester (Ronald Karten). Allen werken op vrijwillige basis voor de stichting en hebben maar 1 doel: zoveel mogelijk mensen laten genieten van onze wandelgroepen.

De vrijwilligers begeleiden met veel plezier hun wandelgroepen. Zo helpen we de inwoners van Almere en Lelystad aan gezellige wandelkilometers en wordt tegelijkertijd gezorgd voor gezondheid en verbinding.

Wij willen graag onze activiteiten uitbreiden naar andere plaatsen. Geef ons 1 enthousiaste wandelvrijwilliger en we rollen het 5000stappen.nl concept uit in jouw eigen woonplaats.

Aanmelden of meer informatie? Neem contact met ons op!